Om jOUXli

Om jOUXli

Hvert jOUXli smykke er unikt, og kombinerer antikke tiders mysterier med den skandinaviske stil- og formgivningstradition. Udgangspunktet for hvert smykke, er de enkelte sten. Med respekt for stenenes sjæl og historie, linkes de til nutiden ved at kombinere dem med moderne og nutidige elementer. Smykkerne er for det meste sammensat af diverse antikke fund fra Orienten eller Asien, hvor de via deres form, farve eller design har sneget sig ind i jOUXli værkstedet. Her er de blevet inkorporeret til en helhed, sammen med særprægede perler eller sten.

Kvinden bag smykkerne

Mit navn er Lise Gammeltoft. Jeg er oprindeligt uddannet som indretningsarkitekt, og har blandt andet arbejdet som indretningsarkitekt for Illums Bolighus, hvor jeg havde speciale i ambassadeindretning. Gennem mit arbejde, har jeg rejst rundt over det meste af verden, og har altid haft en særlig interesse for andre kulturer og deres kunsthistorie. Derudover har sten og smykker altid haft en særlig plads i mit hjerte – og både kærligheden for sten og kunsthistorie lyser ud af hver af mine kreationer.

Vil du have et unika smykke?

Min største opgave

I vinteren 2014 fik jeg besøg af en kunde, der tidligere har købt mine smykker. Opgaven lød på at lave smykker af kundens egne sten, til hendes voksne børn og børnebørn i alle aldre. Jeg måtte vælge de relevante sten i samråd med min kunde og hendes 2 døtre.

Smykkerne er udarbejdet i samarbejde med guldsmed Mads Heindorf. Vi har løst opgaven på en spændende, og for kunden tilfredsstillende, måde. Smykkerne er kommet til følgende ejere: 2 voksne damer har fået stenene indfattet i henholdsvis guld og sølv. 4 piger har fået forholdsvis ensartede vedhæng til kæder i sølvindfatning med 2 sten i hvert smykke. 2 voksne mænd har fået manchetknapper et par: sort og hvid sten et andet par henholdsvis blå og grøn sten. 2 mænd/drenge har fået nøgle"remme" i henholdsvis sort og brunt læder/flet med et sølvbånd hvori de valgte sten er indkoopereret. Mads og jeg arbejdede på opgaven i et par måneder. Nedenfor ses resultatet.